top of page
 • maureenlinssen

Ontdek Reiki: Een diepgaande introductie in deze helende energie

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023

Heb je ooit gehoord van Reiki? Misschien wel, maar je weet misschien niet precies wat het is en hoe het werkt. Reiki is een oude Japanse helende praktijk die gericht is op het in balans brengen van de energie in ons lichaam. In deze diepgaande introductie zullen we ontdekken wat Reiki is, hoe het werkt en hoe het ons kan helpen om een betere balans en welzijn te bereiken.


Reiki reading healing

Reiki is een Japanse term die 'universele levensenergie' betekent. Het is een eeuwenoude helende techniek die werd ontwikkeld door Mikao Usui in het begin van de 20e eeuw. Deze praktijk is gebaseerd op het idee dat er een universele levensenergie is die door alles en iedereen stroomt. Wanneer deze energie geblokkeerd of uit balans is, kan dit leiden tot fysieke, emotionele en mentale ongemakken. Reiki richt zich op het herstellen van de harmonie en het bevorderen van genezing door middel van het overdragen van energie door de handen van de beoefenaar.


Hoe werkt Reiki?

 1. Het concept van energiekanalen.

 2. De rol van de Reiki-beoefenaar.

 3. Het proces van Reiki-genezing.

Volgens Reiki-gelovigen hebben we energiekanalen in ons lichaam, bekend als meridianen of chakra's. Deze kanalen kunnen geblokkeerd raken door stress, negatieve emoties of lichamelijke klachten. De Reiki-beoefenaar fungeert als een kanaal voor universele levensenergie en kan deze doorgeven aan de ontvanger. Hierdoor wordt de geblokkeerde energie losgelaten en wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen gestimuleerd.


De voordelen van Reiki

 1. Fysieke voordelen.

 2. Emotionele en mentale voordelen.

Reiki heeft talloze voordelen op verschillende gebieden van ons leven. Op fysiek niveau kan Reiki helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de slaap en het versterken van het immuunsysteem. Op emotioneel en mentaal niveau kan Reiki stress verminderen, angst verminderen en een gevoel van rust en welzijn bevorderen.


Reiki in de moderne wereld

 1. Reiki als complementaire therapie.

 2. Reiki als zelfhulpmiddel.

Reiki wordt steeds meer erkend als een waardevolle complementaire therapie in de moderne geneeskunde. Het wordt gebruikt in ziekenhuizen, klinieken en wellnesscentra over de hele wereld. Bovendien kunnen mensen Reiki leren en het als zelfhulpmiddel gebruiken om zichzelf en anderen te behandelen.


Is Reiki geschikt voor jou?

 1. Voor wie is Reiki geschikt?

 2. De rol van geloof in Reiki.

Reiki is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, geslacht of geloof. Het vereist geen specifieke overtuiging om te werken, maar een open geest en bereidheid om te experimenteren met alternatieve geneeswijzen kunnen wel helpen bij het begrijpen en waarderen van de voordelen van Reiki.


Reiki en spirituele groei

 1. De link tussen Reiki en spiritualiteit.

 2. Reiki als een pad naar zelfontdekking.

Veel mensen ervaren Reiki als een spirituele reis. Het kan helpen om een dieper begrip van zichzelf en het universum te krijgen. Reiki kan dienen als een hulpmiddel om meer in contact te komen met onze innerlijke wijsheid en ons spirituele groeiproces te ondersteunen.


Reiki-beoefenaar worden

 1. Het leren van Reiki.

 2. Het belang van praktijk en toewijding.

Als je geïnteresseerd bent in Reiki en wilt leren hoe je het kunt beoefenen, zijn er verschillende niveaus van training beschikbaar. Het is belangrijk om te onthouden dat Reiki, zoals elke vaardigheid, oefening en toewijding vereist om het effectief toe te passen.


Veelgestelde vragen over Reiki

 • Is Reiki een religie?

 • Nee, Reiki is geen religie. Het is een holistische helende praktijk die openstaat voor mensen met diverse geloofsovertuigingen.


 • Kan Reiki genezing garanderen?

 • Hoewel Reiki veel mensen helpt bij het bevorderen van genezing, kunnen resultaten variëren, afhankelijk van individuele factoren.


 • Zijn er bijwerkingen van Reiki?

 • Reiki heeft over het algemeen weinig bijwerkingen, maar sommige mensen kunnen zich na een behandeling tijdelijk moe of emotioneel voelen.


 • Is Reiki een vervanging voor medische behandeling?

 • Nee, Reiki is een aanvullende therapie en mag niet worden beschouwd als vervanging voor medische behandeling. Raadpleeg altijd een medische professional voor ernstige gezondheidsproblemen.


 • Kan ik mezelf Reiki geven?

 • Ja, met de juiste training kun je zelf Reiki-beoefenaar worden en jezelf behandelen wanneer dat nodig is.


Conclusie:

Reiki is een krachtige helende praktijk die ons kan helpen een evenwichtiger en gezonder leven te leiden. Door het kanaliseren van universele levensenergie, kan Reiki fysieke, emotionele en spirituele genezing bevorderen. Het is een waardevol instrument voor zelfontdekking en welzijn in de moderne wereld. Als je geïnteresseerd bent in alternatieve geneeswijzen en het bevorderen van jouw welzijn, kan Reiki een waardevolle aanvulling zijn op jouw levenspad.


Lijkt een reikibehandeling iets voor jouw maak dan een afspraak in mijn praktijk doormiddel van een e-mail te sturen naar info@maureenlinssen.nl of telefonisch 06-15629789.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page