top of page
  • maureenlinssen

Alles wat je moet weten over Reiki met edelstenen

Bijgewerkt op: 13 nov. 2023

Reiki en edelstenen zijn twee krachtige spirituele hulpmiddelen die al eeuwenlang worden gebruikt om genezing en welzijn te bevorderen. Maar hoe werken ze samen? Laten we diep duiken in deze fascinerende wereld!reiki reading healing

Wat is Reiki?

Reiki is een oude Japanse genezingskunst die 'universele levensenergie' gebruikt om genezing en evenwicht in het lichaam te bevorderen.


De oorsprong van Reiki

De kunst van Reiki werd in de vroege 20e eeuw door Dr. Mikao Usui in Japan ontdekt. Sindsdien is het over de hele wereld verspreid, waarbij beoefenaars de kracht van universele energie gebruiken om te genezen.


De principes van Reiki

Reiki werkt volgens vijf kernprincipes, waaronder "Vandaag ben ik niet boos" en "Vandaag maak ik me geen zorgen". Deze principes helpen bij het cultiveren van positiviteit en innerlijke vrede.


De kracht van edelstenen in Reiki

Edelstenen zijn al sinds de oudheid in verschillende culturen gebruikt vanwege hun genezende eigenschappen. Ze resoneren met verschillende energiefrequenties die kunnen helpen bij het balanceren en helen van het lichaam.


Soorten edelstenen gebruikt in Reiki

Er zijn veel edelstenen die kunnen worden gebruikt in Reiki-sessies, elk met hun unieke eigenschappen.


Bergkristal en zijn helende kracht

Bergkristal wordt beschouwd als een 'meester-genezer'. Het is krachtig in het versterken van energie en het harmoniseren van de chakra's.


Rozenkwarts en hartgenezing

Rozenkwarts staat bekend als de 'steen van liefde' en is uitstekend voor het helen van het hart en het bevorderen van liefde en mededogen.


Hoe Reiki en edelstenen samenwerken

Wanneer Reiki en edelstenen worden gecombineerd, versterken ze elkaars energie. De edelstenen dienen als geleiders voor de Reiki-energie, waardoor de genezing diepgaander en effectiever wordt.


Chakra's en hun verbinding met edelstenen

De chakra's zijn energiecentra in ons lichaam. Verschillende edelstenen resoneren met verschillende chakra's, waardoor ze kunnen worden gebruikt om specifieke chakra's te openen en te balanceren.


Het openen en balanceren van chakra's met edelstenen

Door de juiste edelsteen op een specifiek chakrapunt te plaatsen tijdens een Reiki-sessie, kan men dat chakra openen en in evenwicht brengen.


Voordelen van Reiki met edelstenen

De combinatie van Reiki en edelstenen biedt tal van voordelen, zoals diepe ontspanning, verhoogd bewustzijn en verbeterde algemene welzijn.


Emotionele en fysieke welzijn

Reiki met edelstenen kan helpen bij het vrijgeven van emotionele blokkades en het bevorderen van fysiek welzijn.


Spirituele groei en ontwaken

Deze behandeling kan ook bijdragen aan spirituele groei, het ontwaken van innerlijke krachten en een dieper begrip van het universum.


Conclusie

Reiki met edelstenen is een krachtige combinatie die fysieke, emotionele en spirituele welzijn kan bevorderen. Of je nu nieuw bent in deze wereld of al ervaring hebt, het verkennen van deze genezingskunst kan leiden tot diepe transformaties.Veelgestelde vragen (FAQs)

  • Kan iedereen Reiki met edelstenen leren? Ja, iedereen kan deze kunst leren en toepassen in hun leven.


  • Hoe kies ik de juiste edelsteen voor mijn Reiki-sessie? Het hangt af van je intenties en welke chakra's je wilt balanceren. Een ervaren Reiki-meester kan je hierbij helpen.


  • Hoelang duurt een typische Reiki-sessie met edelstenen? Het kan variëren, maar meestal duurt het tussen de 30 minuten tot een uur.


  • Zijn er bijwerkingen van Reiki met edelstenen? Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen, maar het is altijd goed om te overleggen met een deskundige.


  • Kan ik Reiki en edelstenen combineren met andere genezingspraktijken? Ja, Reiki en edelstenen kunnen zeer goed worden gecombineerd met andere holistische genezingspraktijken.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page